Dieta z dobrze zbilansowanymi posiłkami, bez cukru, z produktów o niskim indeksie glikemicznym, przy zachowaniu idealnego smaku!

Dla kogo jest
dieta Low IG?
Indeks glikemiczny klasyfikuje produkty zawierające węglowodany – określa wzrost poziomu glukozy po spożyciu danych produktów. Dieta wytwarzana jest z produktów o niskim indeksie glikemicznym, które nie podnoszą znacząco poziomu glukozy, czyli chude mięsa, zwłaszcza drób, ryby pieczone, warzywa kapustne, strączkowe, pomidory, marchew surowa oraz sałaty, owoce pestkowe i jagodowe. Jako dodatek stosujemy chleb żytni razowy (wypiek własny zakładu!), niełuskane ryże i kasze, a także grzyby. Dieta ogranicza do minimum produkty z wysokim IG np. jasne pieczywo, biały ryż, ciasta czy ziemniaki. Pozwala to za zachowanie poziomu glukozy na prawidłowym poziomie, jednocześnie zapobiega nagłym jej skokom (gwałtowne uczucie głodu).
Dostępne kaloryczności:
1200 kcal
1500 kcal
1800 kcal
2000 kcal
2500 kcal
3000 kcal
Średni bilans składników odżywczych.
Węglowodany 35-45%
Kasza, ryż, makaron, pieczywo, mąka
Tłuszcze 35-34%
Orzechy, oliwa, pestki i nasiona
Białko do 20%
Mięso, ryby, jaja, nabiał
Oto, za co cenią nasz Klienci. Dziękujemy za zaufanie!
- Pysznie, zdrowo i domowo
- Doskonały smak w rozsądnej cenie
- Dostawa na czas, do 7:00
- Tworzone przez ekspertów kuchni
- Ponad 7 lat doświadczenia
- Życzliwa obsługa Klienta
